Tänään kävin Helsingissä silmäklinikalla ja leikkaussali odottaa 25.4.

I went to the eyeclinic in Helsinki today and I'm having an eyeoperation on the 25th of April.

Tässä hieman tarinaa suomeksi / Here's a bit of information in Finnish:

Intacs-renkaat keratoconuksen hoitoon


Intacs sarveiskalvorenkaat ovat FDA:n hyväksymä tapa hoitaa keratoconusta. Suomessa tekniikka on käytössä niin julkisella kuin yksityiselläkin puolella.

Intacs-renkaat asetetaan paikalleen kymmenen minuuttia kestävässä toimenpiteessä, jossa sarveiskalvon optiikan vääristymät pakotetaan takaisin normaalimpaan muotoon. Lopputuloksena on parantunut näkö sekä elämänälaatu.

Ennen Intacsia tuhansien keratoconus-potilaiden ainoa vaihtoehto oli pitää kovia piilolinssejä tai alistua erittäin invasiiviseen sarveiskalvon siirtoon. Nopea toimenpide, jossa visuksen palautuminenkin on pikaista, on suuri edistysaskel keratoconuksesta kärsiville potilaille.

And briefly in English:
Keratoconus is a progressive eye disease, which causes a thinning of the cornea, the clear front surface of the eye.  As keratoconus progresses, the quality of one's vision deteriorates and contact lenses or glasses no longer become a satisfactory solution for most people.  For many, an invasive corneal transplant was the only option – until now!  Intacs prescription inserts are an exciting new option between contacts and a corneal transplant that may be the best possible option to stabilize the cornea and improve vision. 

Intacs prescription inserts are indicated for use in the correction of nearsightedness and astigmatism for patients with Keratoconus, where contact lenses and glasses are no longer suitable.Intacs-rengas silmässä

Sitten onkin tiedossa noin kuukauden tauko ristipistoissa.
Ja vielä lääkäri sanoi, ettei tällä välttämättä saada korjattua vasenta silmääni niin hyvin, eli tiedossa on silmälasien uusinta. Kunhan nyt ensin käydään leikkausessa ja saadaan tuo paranemisaika ohi, sitten on uusien lasien aika.

Minusta on aivan mahtavaa, että nykypäivänä lääketiede on niin pitkällä kuin on! Viime keväänä tyttären leikkauksen johdosta hän on täällä tänään ja voi hyvin! Nyt on äidin vuoro saada apua :D

I'm going to have a months brake in stitching after my operation.
And my doctor said that this operation won't bring my sight back to perfect so I'll still be using eyeglasses. But first the operationg and time for my eye to recover, then it's time to get new glasses.

I think today's technology in medicine is just wonderful! My firstborn is here to live this day having the operation on my dd last spring and now it's mum's time to get help :D