Helsingin Silmäklinikalla todettiin tänään, että vasen silmäni toipuu hyvin leikkauksesta. Silmänpaineet on ok ja leikkaushaava on ihan siisti, silmässä ei ole tulehduksen merkkejä. Päätä kyllä särkee ihan senkin edestä, on särkenyt jo hyvän tovin, se kylläkin kuuluu asiaan, kun silmä hakee näköä ;) Heinäkuulle saa odotella, että tiedetään mikä se sitten lopulta on - siis näöntarkkuus. Huvittavana pidän kyllä sitä seikkaa, että viime vuoden lokakuussa vasemman silmän näkö oli -6,25 ja akseli 155 ja tänään lääkäri totesi - sen enempää arvoja kertomatta - että näkö on plussan puolella. Mihinkähän tämä vielä muuttuu, kun päästään tuonne heinäkuulle.... taitosta en huomannut kysyä, mutta eipä sillä tosiaan nyt toipumisvaiheessa ole kai niin hirmusti väliäkään. Sen tuo lääkäri sanoi, että hyvin on toipuminen edistynyt ja hienosti näen (vaikken minä mitään selvästi tällä vasurilla näekkään). Kaikkea saan tehdä, ei mitään rajoituksia = saan pistellä jos siltä tuntuu :D Tosin päänsäryn kanssa sanoi, että nyt on syötävä särkylääkkeitä kuurin muodossa, josko se siitä sitten pikkuhiljaa alkais helpottamaan. 2.6. on seuraava tarkistuskäynti, siihen asti täytyy välttää raskasta tekemistä.

My left eye is recovering just fine, said the doctor at the eyeclinic in Helsinki. My eyepressure (?) is ok and the operation cut is clean, no signs of infection to be seen. I've had a headache for a long time now, but it's part of my eye sight settling in after the operation. It'll be July before the doctor can determine what my visuality really is. I found it a bit funny today, that my left eye - which was -6.25 with an axle of 155 - is on the plus side now. The doctor didn't give me any specific numbers though, but it doesn't really matter at the moment with the recovery still on. The doctor said that I can see very well (even though I can't see anything clearly). I can do everything, no restrictions = I can stitch if I feel like it :D I need to take painkillers  in order to get rid of my headache - sort of like having an antibiotics treatment, just using painkillers. My next checkup is on June 2nd, until then I have to take life easy and not do anything that needs strength.

Ihan hyvin vuoksi laitanpa tänne vuoden 2005 jälkeen minulla olleet silmälasien arvot - tätä se on tämä keratoconus silmäisen arki;
Just for fun here are the values of my glasses since 2008 - this is life having keratoconus.

6.10.2005 / October 5th 2005
oikea silmä / right  eye Sf -0.5, Cyl +2.0 ja Ax 25
vasen silmä / left eye Sf -0,75, Cyl +2,25 ja Ax 18
4.10.2006 / October 4th 2006
oikea silmä / right eye Sf +0.5, Cyl -2.0 ja Ax 130
vasen silmä / left eye Sf +0.5, Cyl -2.0 ja Ax 140
18.9.2007 / Septemver 18th 2007
oikea silmä / right eye Sf -0,25, Cyl -2.00 ja Ax 150
vasen silmä / left eye Sf -1.50, Cyl -4.00 ja Ax 155